Durva állapotokat találtak egy budapesti húsnagykerben

Több mint 3,5 tonna húst foglaltak le és semmisítettek meg az ellenőrök november végén egy budapesti húsnagykereskedés ellenőrzése során. Takarítatlan helyiségek,jelöletlen, lejárt, penészes termékek miatt az egység működését felfüggesztették.
Napi.hu, 2015. december 7. hétfő, 09:12
Fotó: Napi.hu

November végén tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivalat (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) munkatársai egy budapesti húsnagykereskedésben. Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek. Az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt.

A daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, a csontgyűjtő ládában pedig légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni.

A vállalkozó mintegy egy millió forintos bírságra számíthat. Az egységben a higiéniai hibákat az ellenőrzés óta kijavították, ezért újra megkezdhette működését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

roberta, 2015.12.07 17:08

Nagyon jó ez a sürgés forgás az ellenőrökkel! - de még egyszer sem hozták nyilvánosságra, hogy melyik cég az érintett, hogy a lakosok illetve vásárlók legalább "védekezni" tudjanak és nyugodtan bezárhat örökre az ilyen vállalkozás aki mérgezi a vevőiket!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html