Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

November végén tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivalat (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) munkatársai egy budapesti húsnagykereskedésben. Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek. Az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt.

A daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, a csontgyűjtő ládában pedig légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni.

A vállalkozó mintegy egy millió forintos bírságra számíthat. Az egységben a higiéniai hibákat az ellenőrzés óta kijavították, ezért újra megkezdhette működését.