Durva árzuhanás a Tescókban - még a Fidesznél is kiakadtak

Kilónként 99 forintra csökkentette a dinnye fogyasztói árát a Tesco. A termelők veszteségre számítanak, ha ilyen alacsony árak alakulnak ki a kereskedelemben - tudósít az Agrárszektor.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. július 6. csütörtök, 16:54
Fotó: Napi.hu

A Tesco csütörtök reggelre 99 forintra mérsékelte a magyar görögdinnye kilogrammonkénti árát - idézi a portál Pócs János fideszes országgyűlési képviselőt, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Földművelésügyi Minisztérium dinnye fogyasztásösztönző kampány sajtótájékoztatóján beszélt.

Bejelentése szerint az áruház azzal indokolta a durva árcsökkentést, amit már napokkal a magyar áru megjelenése után véghezvitt, hogy ezzel kívánják felhívni a fogyasztók figyelmet arra, hogy megjelent a magyar áru a boltok polcain.

A boltok többségében ugyanakkor már pár nappal a gyümölcs megjelenése után levitték az árakat kilogrammonként 140-150 forintra - közölte Pócs János. A termelők ezt az árat irreálisan alacsonynak tartják a 2 millió forintos hektáronkénti dinnyeelőállítási költséghez viszonyítva. Korábbi nyilatkozatok szerint a gazdálkodók veszteségre számíthatnak, ha alacsony fogyasztói árak alakulnak ki a piacon.

A politikus szerint a Tesco gyakorlata felettébb tisztességtelen.

HOZZÁSZÓLÁSOK