Durva dolgok jöhetnek a két ünnep közt a boltokban

Bővült ugyan az egy évvel ezelőttihez képest azoknak az üzleteknek az aránya, amelyek visszaadják a nem kívánt ajándékok árát, azaz nem csupán a levásárlást teszik lehetővé, de továbbra sem kötelezi erre jogszabály a boltokat.
Napi.hu, 2016. december 27. kedd, 09:29
Fotó: Napi.hu

A webáruházakban vásárolt termékeket az eladó köteles 14 napon belül a vételár visszafizetésével visszavenni, ám a hagyományos boltokban csupán a hibás termékek visszaváltása kötelező - emlékeztet fogyasztóvédelmi cikkében a Magyar Nemzet.

Ugyanakkor az áruházláncok többsége adott határidőig vállalja a termékek visszaváltását, bár óriási a különbség a határidők között. A bútorokat és a barkácscikkeket az egyik barkácsáruház a vásárlástól számított hatvan napig visszavásárolja, míg a cipőknél és a könyveknél 7-8 napra számíthat a vevő.

Újdonság, hogy idén már a kereskedők több mint kétharmada a pénz visszaadását is vállalja bizonyos feltételek között, míg tavaly még kevesebb mint felük tette ezt meg. A legjobb bontatlanul, minél előbb visszavinni a terméket, ha a vevő az árát akarja visszakapni.

A legtöbben minden bizonnyal már a két ünnep között megpróbálják visszavetetni a rosszul elsült ajándékokat, ami esetenként ronda vitákhoz vezethet a vevő és az eladó között.

HOZZÁSZÓLÁSOK