BUX
38240

Durván kiszúrnának a taxisokkal

Az online kasszával járó minden kötelezettséget a taxisokra hárítanának a kocsikat bérbeadó vállalkozók, ez pedig mozgolódást eredményezett a piacon.

Szász Péter, 2017. február 7. kedd, 07:02

Nem lett több vagy kevesebb taxis a piacon, hanem az online kassza bevezetése miatt eltérő feltételeket kínálnak a kocsikat bérbeadó vállalkozók, ezért a személyszállítók mozgolódni kezdtek, a számukra előnyösebb helyekre szegődnek el - nyilatkozta az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a Világgazdaságnak.

Metál Zoltán annak kapcsán, hogy több társaság is taxisokat toboroz, elmondta: valójában arról van szó, hogy azok a vállalkozók, akik korábban bérbe adták autóikat a taxisoknak - akik így napi néhány órára bejelentett munkavállalók lettek, miközben akár tíz órán át dolgoztak -, az online pénztárgép január elsejei bevezetése következtében ezeket a dolgozókat szeretnék kényszervállalkozóknak látni. Mégpedig azért, hogy az online pénztárgépek használata során felmerülő következményeket - például az esetleges bírságot - a taxisok és ne a vállalkozók fizessék meg. Vagyis az autójukat bérbeadó vállalkozók - akik kapcsolatban állnak a taxitársaságokkal - átruháznák a korábban őket terhelő felelősséget a taxisokra.

Ez a jelenség pedig elindított egy mozgást a taxispiacon - elsősorban oda szegődnek a fuvarozók, ahol előnyösebb feltételeket kínálnak nekik - írja az MTI.