Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Míg 2018-ban a 100 ezer forint pénzösszeg juttatás mellett Széchenyi Pihenő Kártyát adhattak a munkáltatók béren kívüli juttatásként, addig jövőre csak a SZÉP-Kártya maradna ebben az adózási kategóriában.

2018-ban a népszerű egyes meghatározott juttatásokat (ajándék utalvány, Erzsébet-utalvány, nyugdíjpénztári-egészségpénztári hozzájárulás, iskolakezdési támogatás, helyi bérlet) még 40,71 százalék közteherrel nyújthatják a munkáltatók. Azonban ezek a juttatási elemek szinte kivétel nélkül elveszítenék adóelőnyüket 2019-re a friss javaslat szerint.

Az átalakítás nem kímélné az adómentes juttatásokat sem

Az ismertebb elemek közül az óvodai, bölcsődei térítés munkáltatói támogatásának adómentessége maradna meg.

Az idei évben felfutó juttatások közül elveszítené adómentességét többek közt a januárban bevezetett diákhitel támogatás, de a a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége is megszűnne.

Nemrég ismerkedtek meg a munkaadók a mobilitási célú lakhatási támogatással, melynek adómentesen adható maximális értéke 2017-ről 2018-ra jelentősen növekedett. Amennyiben az új adócsomagot a jelenlegi formájában fogadják el, akkor a távolabbról munkavállalási céllal költöző munkatársak albérletének munkáltatói térítése is sokkal magasabb közterhekkel adózna 2019-ben.

A kép forrása: Pixabay.