Durvul a helyzet - új helyi népszavazás jöhet

A múlt heti öt után várhatóan újabb öt népszavazási kérdést nyújt be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az LMP - írja a Magyar Nemzet.
Szász Péter, 2017. március 9. csütörtök, 09:09
Fotó: Napi.hu

A lap szerint az LMP nemcsak országos, hanem helyi népszavazást is kezdeményez rövidesen a paksi atomerőmű bővítése ellen.

Az LMP a múlt héten nyújtott be a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt kérdést a Nemzeti Választási Bizottságnak. Szél Bernadett társelnök akkor azt mondta: céljuk az, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ennek érdekében elmennek a falig, "de ha kell, annál tovább is".

Szerdai tájékoztatóján pedig úgy fogalmazott, hogy a párt a népszavazást látja a magyar emberek egyetlen esélyének arra, hogy megakadályozzák a korrupciós projektként emlegetett paksi bővítést. Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság a hét elején jóváhagyta a beruházást, azt mondta, hogy "Brüsszel is letérdelt", bekapcsolódva az Orbán-kormány és Vlagyimir Putyin által létrehozott nemzetközi koalícióba, amely "Magyarország tönkretételére jött létre az atomlobbi árnyékában".

HOZZÁSZÓLÁSOK