Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tízmillió dolláros (közel 2,8 milliárd forint) tőkével bejegyezték a Doosan Corporation Europe Kft.-t, valamint kilencmillió dolláros (2,5 milliárd forint) tőkével a Doosan Energy Solution Kft.-t, azaz a dél-koreai gyökerű Doosan Corporation ipari konglomerátum magyarországi cégeit. Az előbbi cég gépjárműalkatrészek nagy- és kiskereskedelmével, valamint vagyonkezeléssel foglalkozik, míg az utóbbi társaság főtevékenysége a rézgyártás, továbbá közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártásával, járművillamossági- és elektronikai készülékek gyártásával foglalkozik - derül ki a HVG cikkéből és a Céginfo.hu adataiból.

A Doosan cég erőművi és építőipari berendezéseket, járműveket gyárt, valamint érdekelt a robotikában és a vegyiparban is. Hozzátartozik a Bobcat márka, és az építőiparban szintén ismert Geith is. Tavaly csaknem 46 milliárd koreai von (11,3 milliárd forint) nyereséget termelt a cégcsoport - írta a HVG hetilap. A Doosan számos irodát működtett Európában, gyárat az Egyesült Királyságban és Csehországban.

A dél-koreai vállalat július elején jelentette be, hogy gyárat épít Tatabányán. A helyi ipari parkban vásárolt 80 ezer négyzetméteres területen egy legalább 200 főt foglalkoztató gyártócsarnok épül, ahol a tervek szerint 2020 nyarától indulhat meg az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fólia gyártása - írta korábban az MTI. Az üzem évente 50 ezer tonna rézfólia gyártására képes, ez a mennyiség 2,2 millió elektromos autó akkumulátorának előállításához alkalmas - közölte korábban a társaság, amely a rézfólia iránti növekvő keresletre alapozza befektetését. A beruházással az alapanyag egyetlen beszállítóivá válhatnak Európában és jobb pozícióból vághatnak neki az amerikai és a kínai terjeszkedésnek. (Erre figyel a jövőben az autópiac - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Shutterstock.