ECDL anyagok

Mivel a közeljövőben számos tanár és köztisztviselő kezdi meg az ECDL vizsgára való felkészülést, szükségük lesz jó könyvekre és oktatási anyagokra is. A BBS-INFO Kiadó által ajánlott "Informatikai füzetek" sorozata kiválóan alkalmas erre, hiszen a hét - ECDL modullal azonos című -könyv közérthető stílusban íródott. Mindehhez a kiadó feladatgyűjteményt, tesztkönyvet és oktató CD-t is ajánl Hogyan használjam? CD címmel, s mindezt kedvező áron.
Kummer Krisztián, 2002. május 31. péntek, 13:52

Mivel a közeljövőben számos tanár és köztisztviselő kezdi meg az ECDL vizsgára való felkészülést, szükségük lesz jó könyvekre és oktatási anyagokra is. A BBS-INFO Kiadó által ajánlott "Informatikai füzetek" sorozata kiválóan alkalmas erre. A kezdők számára is készült, közérthető fogalmazásmódú, minden fontosabb témára kiterjedő könyvsorozat tanfolyamok tapasztalataira épül, gyakorlati példákat bemutatva segít elsajátítani a számítógép kezeléséhez szükséges tudnivalókat. A könyvek az ECDL vizsgákhoz, Számítógép-kezelő és a Szoftverüzemeltető OKJ-s képzésekhez, illetve a középiskolai és Gimnáziumi Informatika órákhoz is ajánlhatók. Nagy előnye a verziófüggetlenség, illetve az, hogy nem azt mutatja meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt, hogy egy adott feladatot milyen módon tudunk megoldani.

A sorozat kötetei:

- Az információ technológia alapfogalmai
Alapfogalmak, Számítógépek a mindennapokban, Szoftverek
használata és készítése, Információs hálózatok, Biztonság,
szerzői jog, törvény, Vírusok, Kifejezésgyűjtemény, stb.
(144 o., 870 Ft.)

- Számítógép használat és fájlkezelés
Gépkezelés, DOS, Windows (95, 98, NT, 2000, XP,
Windows alkalmazások), NC, Állománytömörítés, stb.
(200 o., 980 Ft.)
- Szövegszerkesztés

Alapok, Edit, NE, Wordpad, Word (6, 7, 97, 2000, XP)
(116 o., 870 Ft.)

- Táblázatkezelés
Quattro, Excel (5, 7, 97, 2000, XP)
(80 o., 790 Ft.)

- Adatbázis-kezelés
Fogalmak, dBaseIII+, Excel, Access (97, 2000, XP)
(136 o., 870 Ft.)

- Prezentáció és grafika
Paint, Adobe Photoshop, Photo Editor, CorelDraw, PowerPoint
(88 o., 870 Ft.)

- Információ és kommunikáció
Internet, Elektronikus levelezés, Outlook, Weblapkészítés
(80 o., 790 Ft.)

- Programozás
Programozás-elmélet, Quick Basic, Turbo Pascal.
(296 o. 1650 Ft.)

- Informatikai feladatgyűjetmény
(208 oldal, 1190 Ft.)

- Informatikai tesztkönyv
(152 oldal, 870 Ft.)

A Hogyan használjam? CD egy színvonalas kivitelezésű interaktív számítógépes oktatóprogram. Ajánljuk számítógéppel ismerkedőknek, ECDL és OKJ vizsgára készülőknek, diákoknak és tanároknak egyaránt. A CD használatához számítógép kezelői ismeret nem szükséges, annak kezelése igen egyszerű. Azt csak be kell helyezni egy Windows-t futtató számítógép CD lejátszójába, s ettől kezdve bárki könnyedén megtanulhatja a számítógép kezelésének minden fortélyát. A CD tartalmazza a fenti könyvsorozat teljes szöveges anyagát (szabad szavas kereséssel kiegészítve), számos videót, kérdés-válasz funkciót, önállóan elvégezhető teszteket (beállítható nehézségi szinttel, idővel, értékeléssel), különböző oktatóprogramokat, feladatlap összeállító funkciót (bővíthető adatbázissal) és egyéb segédanyagokat.
A CD ára 4930 Ft.
A kiadó további alternatívaként ajánlja még a Hogyan használjam? c. könyvet, amely lényegében a fenti sorozat alapján az ECDL vizsgához szükséges minden információt egy könyvben tartalmaz. Szintén kezdők számára készült, ajánlható önálló tanuláshoz, iskoláknak tankönyvként, OKJ és ECDL tanfolyamokhoz. Bár a könyv kissé vaskos, 560 oldalas, ára viszont kedvező, mindössze 1970 Ft.

A kiadó Internetes oldalán igen részletes ismertetők találhatók (tartalomjegyzékkel, mintaoldalakkal, stb.) a www.bbs.hu címen, de a 407-17-07-es telefonszámon is kaphatnak információt. A kiadó címe: BBS-INFO Kiadó, 1630 Bp., Pf. 21.

HOZZÁSZÓLÁSOK