Édesszájú csempészek

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságának munkatársai nyomozást folytatnak a H. Kft.-t működtető magyar állampolgárok ellen, akik az elmúlt években 192 esetben édesipari termékeket importáltak Spanyolországból - tájékoztatott a VPOP szóvivője. A vámkezelésekhez a szállítmányok valódi értékének csak töredékét tartalmazó számlákat mutattak be, viszont a behozott áruk jelentős része még nem került forgalomba.
NAPI, 2002. május 29. szerda, 13:02

A külföldi exportőr cégeket arra kérték, hogy a számlákat úgy állítsák ki, hogy azok az eredeti vételárnak csak 40 százalékát tartalmazzák, ezzel szándékosan csökkentve a fizetendő vámterheket.
A H. Kft. által behozott csokoládék, cukorkák és rágógumik jelentős része ténylegesen még nem került forgalomba, azokat egy gyöngyösi és egy székesfehérvári raktárban tárolták. A vámosok ebben a két raktárban közel 40 millió forint értékű árut foglaltak le.
A Vám-és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága H. Csaba és társai ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

HOZZÁSZÓLÁSOK