Ég egy kínai tésztagyár Bábolnán

Teljes terjedelmében ég Bábolnán, a Dragon Food fagyasztott tésztát gyártó cég ezer négyzetméteres üzemcsarnoka, a lángokat 30 tűzoltó próbálja megfékezni - közölte Káli Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. június 8. péntek, 16:09
Fotó: Pixabay

Az oltást nehezíti, hogy nincs elég víz a területen, illetve a tűzoltók nem tudnak bejutni az épületbe, mivel a tetőszerkezet beomlással fenyeget, valamint a tűzben több gázpalack felrobbant. A hármas kiemelt riasztási fokozatba sorolt tűzeset felszámolásán 14 tűzoltószer és 30 tűzoltó dolgozik, a vizet tartálykocsikkal ingajárattal szállítják a helyszínre. Az épületben nem tartózkodik senki, személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős - ismertette a szóvivő.

A kínai Hong Kong Dragon Kft. csaknem egymilliárd forintból hússal töltött fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzemet épített Bábolnán - számolt be a Napi 2012 decemberében. Az új létesítmény kapacitása évente 1500 tonna. Egyebek mellett garnélarákos, halas, marhahúsos és sertéshúsos kocka gyártását tervezték. A kínai társaság akkor félszáz embert foglalkoztatott.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK