Pénz lenne rá, mégis visszavonta a mentőtendert az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) közös mentőautó tenderét - az azt bonyolító OMSZ - indoklás nélkül visszavonta, holott egy tavalyi kormányrendelet a szükséges forrást biztosította.
Németh Géza, 2020. március 30. hétfő, 20:26
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender visszavonását az OMSZ közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tender keretösszege 3 milliárd 186 millió forint volt. A közlemény hivatkozik arra a tavaly júniusi kormányhatározatra, amely 2019-re és 2020-ra 254 mentőautóra biztosított 9 milliárd 820 millió forintot. Pénz tehát elvileg lenne a beszerzésre. A közlemény nem indokolja a tender visszavonását.

Mint korábban megírtuk, az ajánlatkérők nem határozták meg sem a darabszámot, sem pedig a kocsik típusát (hogy B vagy C kategóriásak legyenek). A járművek szállítása mellett az ajánlattevőknek vállalniuk kell a következőket:
- 24 órán belüli teljes körű pótalkatrész ellátást (a várható futásteljesítmény 60-70 ezer kilométer, járművenként és évente),
- kötelező garanciát 60 hónapra, vagy pedig 300 ezer kilométerre.

Az ajánlattevőkre pénzügyi feltételeket nem szabtak meg az, viszont be kell mutatniuk a megajánlott B- és C-típusú járművek töréstesztjeit. Az ajánlattételi határidő március 11 volt. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 50 súlyszámmal szerepelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK