30 milliárd megy egészségügyi beruházásokra

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) hatáskörébe utalt és hét régióban megvalósuló egészségügyi beruházásokra kiírt keretszerződési nyílt tendert 11 cég nyerte, nettó 28 milliárd 42 millió forinttal. Élen járt a ZÁÉV Zrt. és a Laterex Építő Zrt., amely cégek gyakori nyertesei az építőipari közbeszerzéseknek.
Németh Géza, 2018. szeptember 15. szombat, 07:20
Fotó: MTI Fotó

Az eredményt a Közbeszerzési Értesítőben az ajánlatkérők tették közzé.

Körükben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ mellett ott volt még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Heim Pál Gyermekkórház, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, továbbá a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház is.

Következzenek a régiók és azok nyertesei (a nem fővárosi cégek székhelyeit a nevük után zárójelben közöljük). A Nyugat-dunántúli régiót a Záév Zrt. (Zalaegerszeg) és a Laterex Építő Zrt. nyerte, 3 milliárd 97 millió forinttal.

A Dél-Dunántúl nyertese a Záév Zrt., a Laterex Építő Zrt., a Metalcom Zrt. és az Aktív Kft. (Hajós). A keretösszeg 3 milliárd 413 millió forint.

Az Észak-alföldi régióban építhetnek a következő cégek: Laterex Építő Zrt., "KE-VÍZ 21" Zrt. (Nyíregyháza),  HARCON Építés Kft. (Nyíregyháza), Debreceni Mélyépítő Holding Kft., Euro Campus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Eger) valamint a Pesti Építő Zrt. Ezek együttes kerete 3 milliárd 887 millió forint.

A Dél-Alföld három nyertese a Laterex Építő Zrt., a Metalcom Zrt. és az AKTÍV Kft., 4 milliárd 653 millió forinttal.

Észak-Magyarországot a Laterex Építő Zrt., a PESTI Építő Zrt., az Euro Campus Kft. és a Jánosik és Társai Kft. nyerte, a keretösszeg itt 2 milliárd 231 millió forint.

A Közép-dunántúli régió két nyertes cége a Laterex Építő Zrt. és a Pesti Építő Zrt., 2 milliárd 937 millió forinttal.

Végül a Közép-magyarországi régióban a ZÁÉV Építőipari Zrt., a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt. építhet egészségügyi létesítményeket 7 milliárd 823 millióért, ez a régió kapta a legtöbb pénzt.

Indultak még a tenderen, de nem nyertek a következő társaságok: Polaris-Nord Kft. (Szigetszentmiklós), Polaris FM Kft. (Szigetszentmiklós), Proszerv Kft. (Békéscsaba), TLT GROUP Kft. (Nyíregyháza) és a Brand 2001 Kft. (Monaj).

 

HOZZÁSZÓLÁSOK