Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

November 29-én, vasárnap tekerhetünk utoljára a Mol Bubi almazöld bringáival, mielőtt a közbringarendszer éjfélkor téli álomra hajtja a fejét. A téli álom a tervek szerint tavaszig tart, ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringarendszerként ébred majd fel - jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.

Így november 30-án, hétfőn 0 órától nem lehet kerékpárt felvenni a 2014-ben 76 gyűjtőállomással indult közbringarendszer azóta 158-ra nőtt gyűjtőállomásának egyikén sem.

A budapesti közbringarendszer hat évvel ezelőtt indult, ezalatt nemcsak a gyűjtőállomások, de az elérhető kerékpárok száma is közel a duplájára nőtt: az 1100 almazöld bringával indult rendszer ma 2071 kerékpárt tudhat magáénak. A Mol Bubi születése óta a biciklikkel csaknem 3 milliószor utaztak, összesen körülbelül 6 millió kilométert tekerve.

A tavaszi pandémiás helyzet kezdetén 100 forintra mérsékelt havidíjnak és az online regisztrációnak köszönhetően idén rengeteg új kerékpározó pattant nyeregbe, így 2020-ban átléphette a százezret az ügyfelek száma.

A hat év alatt a Mol Bubival közlekedők körülbelül 1 millió kilogramm kibocsátott szén-dioxidtól óvták meg Budapestet.

A tervek szerint az új rendszerben 1200 teljesen új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, az állomány igény esetén további 360 biciklivel bármikor bővíthető lesz. Az új bringákat defekttűrő, fújt gumikkal szerelik majd fel, ami a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben könnyebb és gyorsabb haladást biztosít.

Rugalmas tarifarendszer lép életbe, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak. A közbringarendszer üzemeltetéséhez új informatikai háttér épül ki. Felhasználóbarát, új applikáció érkezik, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet igénybe venni a szolgáltatást. Az üzemeltetési modell is megváltozik, ezáltal jóval kedvezőbb lehet a rendszer fenntartása.

Változatlanul megmarad a jelenlegi szolgáltatási terület, a rendelkezésre álló 158 gyűjtőállomás és a parkolási funkció. Az új rendszerrel a BKK képes lesz a virtuális gyűjtőállomások bevezetésére is, amelynek lehetőségét igény szerint fogja vizsgálni a társaság.