Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. márkaneve alatt egyesült az eddig a cégcsoport leányvállalataként működő Dunai Hőtermelő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft. és a Veolia Szolgáltató Központ Kft. - jelentette be a társaság.

A három kft. 2017. január 1-jétől megszűnt külön néven működni, és a továbbiakban cégcsoport márkaneve alatt látja el feladatait. A változtatás az érvényben lévő szerződéseket és az ellátás minőségét nem befolyásolja.

Az összeolvadás a lakossági és a közületi ügyfelek számára semmiféle gyakorlati változással vagy tennivalóval nem jár - mondta Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója. A változtatással a cél az volt, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá tegyék az ellátásszervezéssel kapcsolatos munkát.

A vállalatcsoport 2015 júliusában vásárolta meg a Tiszántúli Hőtermelő Kft-t, majd 2015 októberében vette meg a Dunai Hőtermelő Kft-t. E két akvizícióval a debreceni és a nyíregyházi erőművek, valamint a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését vette át a Veolia Energia Magyarország Zrt. A három létesítmény együttesen 785 MW hőteljesítményű és 160 MW villamos teljesítményű kapacitást jelent.

A Veolia Energia Magyarország több mint 20 éve van jelen a magyar energetikai piacon, önkormányzati és közületi szerződésállományának meghatározó része - például a pécsi, dorogi, esztergomi vagy tatai lakossági és intézményi távhőszolgáltatás - a 2020-as évekbe nyúlik előre.

A cég 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal. A vállalatcsoport jelenleg mintegy 700 főt foglalkoztat, országosan több mint 250 üzemeltetett telephelyen van jelen. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2014-ben 41,2, 2015-ben pedig 46,6 milliárd forint volt. A csoport 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 28 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet lát el energiával. Emellett a magyarországi Veolia csoport által üzemeltetett távhőszolgáltatók 11 városban immár 12 ezer lakás távfűtéséről gondoskodnak, miközben országszerte további 109 ezr lakossági és intézményi ügyfél számára termelnek hőenergiát.