Egy hónap alatt elköltöttek hatmilliárdot - jöhet az újabb pénzpumpa

A központi régió cégeinek kutatásait, fejlesztéseit támogató 6 milliárdos pályázatra beérkező igényekről egy hónap alatt döntöttek.
NAPI, 2012. július 6. péntek, 14:06
Fotó: Napi.hu

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) által tavasszal meghirdetett "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatatása a közép-magyarországi régióban" című kiírás hat milliárdos keretösszegéből 30 projektgazda nyert el 40-700 millió forint közötti összeget.

A hazai forrású tenderre a vártnál jóval több - összesen 77 darab - pályázat érkezett, az összkeretet háromszorosan meghaladó, közel 18 milliárd forint támogatási igénnyel. Ezek után nem meglepő, hogy a keret kimerülése miatt már az első értékelési határnap után felfüggesztették a kiírást. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján olvasható tájékoztató szerint így lehetséges, hogy megemelt pénzügyi kerettel ismét megnyitják a pályázatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.07.07 15:44

Egyedül agrár kutatást tudnánk hasznosítani a nemzetgazdaságunkban.
Majd, ha lesz gyógyszergyárunk akkor ott is lehet k+f-be fektetni.
Addig a Sanofi leépíti és a cserébe kapott állami támogatásokat sem kell visszafizetnie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

brunn, 2012.07.07 15:29

Pedig pont az innováció, a kutatás (és kutatás-fejlesztés) lehetne a magyar gazdaság egyik kitörési pontja. Sajnálatos, hogy nincs rá elég pénz (igaz, másra van), mondják.
Mondani sok mindent lehet, még akkor is, ha nem igaz, vagy ha éppen baromság hangzik el.
Mi ez a 6 Milliárd pályázati forrás például a MOL részvények 560 Milliárdos vételárához képest? A kettő hasznosságát összehasonlítva ki-ki eldöntheti, melyik az előbbre való (ill. egyáltalán hasznos).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html