Egy magyar álom elillanásával indul az év

Még a rendszerváltás idején kaszinóvárost tervezett az osztrák-magyar határ magyar oldalára egy osztrák üzletember, ám a gigaberuházásból nem lett semmi, és a felszámoló most egyben próbálja meg eladni a projekt alapját adó ingatlanokat.
Napi.hu, 2017. január 2. hétfő, 09:26
Fotó: Reuters

Óriási üzletet hozott volna Magyarországra a kavicskirályként ismert Hans Asamer osztrák üzletember, ha megvalósul az osztrák-magyar határ itteni oldalára tervezett, Las Vegas-i mintájú kaszinóközpontja. A rendszerváltás idején indult fejlesztésből azonban nem lett semmi, a rendelkezésére álló összesen több mint 300 hektárnyi bezenyei, illetve hegyeshalmi területet elárverezik - írja a Világgazdaság.

Európa legnagyobb turisztikai projektje így dicstelen véget ért. Az ingatlanokat a magyar állam és a Raiffaisenlandesbank Oberöstereirrech jelzáloga terheli több milliárd forint erejéig. Az állami felszámoló az ingatlanok egyik csoportját hárommilliárd forintért, a másikat 3,4 milliárd forintért hirdeti. Az érintett cégek júliussal záródó beszámolója alapján 825 millió forint eszközt tartottak nyilván, amiből a földterületek értéke 729 millió volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK