BUX
38643

Egyelőre csak vezért cseréltek az állami stúdiókban

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. koncepciót dolgoz ki annak a négy filmes cégnek - a Hunnia Filmstúdió Kft., a Dialóg Filmstúdió Kft., az Objektív Filmstúdió Kft. és a Budapest Filmstúdió Kft. - további sorsáról, amelyek élére a napokban Such Györgyöt nevezték ki, az ügyben egyelőre nincs döntés - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a vagyonkezelő.

Diószegi József, 2011. február 4. péntek, 10:11


Az MNV Such kinevezésével csak az ügyvezető személyét változtatta meg, a tulajdonos továbbra is az állam.

Az MNV az új vezetőtől azt várja el, hogy érvényesítse a hatékony gazdálkodás szempontjait és magas színvonalon lássa el a társaságok filmgyártással, illetve filmforgalmazással kapcsolatos tevékenységét.

Such egyelőre nem kívánt nyilatkozni, lapunknak azt mondta, hogy türelmet kér addig, amíg áttekinti a cégeket.

Az iránt is érdeklődtünk az MNV-nél, hogy várható-e a négy cég valamelyikének megszüntetése vagy összevonásuk, s hogy miből fejlesztenék a cégeket, a Magyar Mozgókép Közalapítványtól (MMKA) a vagyonkezelőhöz kerül-e a Filmlabor és Mafilm, s ha igen, akkor mit kezdenének ezekkel.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy milyen együttműködés képzelhető el az előbbi filmes cégek és a Mafilm, Filmlabor között.

Az MNV azt válaszolta, hogy ezekről még nem született döntés - az MMKA helyzetét pedig jelenleg is vizsgálja a közigazgatási tárca.