Egyesülhet az Origo és a Vs.hu: leépítés jön?

Integrálná a Vs.hu-t és az Origót a tulajdonos New Wave Media – tudta meg a Népszabadság több egymástól független piaci és szakmai forrásból.
Napi.hu, 2016. március 5. szombat, 16:11
Fotó: Napi.hu

Ezzel Magyarország legnagyobb online tartalom-előállító orgánuma jönne létre, ám a lap szerint a párhuzamosságok megszüntetését is tervezi a tulajdonos, amely viszont az integráció folyamatában a szerkesztőségek és háttérrészlegek méretének csökkentését is jelentheti.

Száraz István a New Wave Media vezetője az értesüléseket nem kívánta kommentálni, mindössze annyit mondott, hogy jelenleg zajlik az Origo működésének átvilágítása, s ezt követően döntenek bármilyen átalakításról.

Az Origót december közepén vásárolta meg 4,2 milliárd forintért a Magyar Telekomtól a New Wave Media, amely a piaci híresztelések szerint Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamás üzletembernek az érdekeltsége.

A több hónapos értékesítési folyamatban az utolsó körig rajtuk kívül a Varga Zoltán érdekeltségébe tartozó Centrál Média, Gattyán György cége, a Docler és a New Wave maradt versenyben. A 168 órát és a Klubrádiót is megszerző Brit Média, valamint Schmidt Mária tavasszal alapított médiacége, a Médiaháló Kft. is szerette volna megszerezni a portált, de magasan a New Wave adta a legjobb ajánlatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.03.06 16:43

Remélem, hogy sok origósnak mondanak fel, hogy megtudják, milyen amikor kitiltanak valakit valahonnan.
Rendszeresen törölték a kommentjeimet, végül letiltották az IP címemet.
Nem kommenteltem vulgáris módon, csak fájt, ahogy a politikusokról elmondtam a véleményem.
Érdekes, hogy sokan nagyon mocskos módon kommenteltek, azokat nem törölték.
Az origo munkatársai kettősmérce, és a szólásszabadság figyelmen kívül hagyása alapján moderáltak.
Most remélem, őket is letiltják az oldalról. És abban is bízom, hogy nem veszik át más médiumokba őket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html