Egymilliárd forintnyi szippantós tartozáson adna túl a szolgáltató

A Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. nyílt közbeszerzésen keres vásárlót az 1 milliárd 65 millió forintnyi, szennyvíz-szippantási tartozásra.
Németh Géza, 2017. március 14. kedd, 06:05
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás ettől jóval bonyolultabban fogalmazza meg, hogy milyen követeléseket akar értékesíteni a cég. Íme a meghatározás: "Budapest Főváros területén a vízfogyasztás alapján számított nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos közszolgáltatásból származó, a szolgáltatás ellentételezését nyújtó lakossági, illetve a mellékvízmérővel rendelkező nem lakossági fogyasztókkal szembeni pénzügyi követelések értékesítése."

Mintegy 30 ezer fogyasztóról van szó, náluk halmozódott, illetve halmozódik fel folyamatosan a követelés. A faktorálás május első napján kezdődik, de a jövő év utolsó napjáig keletkező kintlevőségek is beletartoznak. A faktor díját 116 millió forintra becsüli az ajánlatkérő.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a pénzügyi követelések értékesítéséből származó árbevétele elérte a 75 millió forintot. Az ajánlattételi határidő április 14., az értékelésnél csak az ár számít.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK