Egymilliárdba kerül az elkerülő út kilométere

A nyíregyházi székhelyű KE-Víz Zrt. és az olcsvaapáti székhelyű Zemplénkő Kft. nyerte hét ajánlattevő közül a Hajdúsámsont elkerülő út építésére kiírt nyílt közbeszerzést. Az eredetileg becsült ellenérték 7,6 milliárd forint volt, a nyertes ajánlatban 8,5 milliárd forint szerepelt.
Németh Géza, 2016. december 28. szerda, 21:14
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által kiírt nyílt tender eredménye a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat a 471-es számú főút Hajdúsámsont elkerülő, 8,6 kilométer hosszú szakaszának a megépítése. Az új nyomvonalú út kétszer egysávos lesz, a nyertesnek meg kell építenie két vasút feletti hidat, két  körforgalmat és egy közúti jármű osztályozós csomópontot is.

Az értékelésnél a minőség 82, míg az ár 50 súlyszámmal szerepelt. A nyertes cégekkel a szerződést a NIF december 5-én már meg is kötötte.

Ajánlatot tett még az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. valamit a Pannon-Doprastav Kft.; közös ajánlattevőként a Magyar Bau Holding Zrt. és Strabag Általános Építő Kft.; szintén közös ajánlatot tett a Colas Út Zrt. a Colas Hungária Zrt.-vel és a Colas Közlekedésépítési Kft.-vel, valamint a Hódút Kft. a Duna Aszfalt Kft-vel; valamint egyedül indult  a Swietelsky Magyarország Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK