A meghívásos eljárást a következő négy cég nyerte: az Épkar Zrt., a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., a West Hungária Bau Kft., valamint a Magyar Építő Zrt. A volt Orvostovábbképző Intézet területén, az angyalföldi Vágány és Szabolcs utcák között elkészülő létesítmény több épületből áll. Az egyik a felújított, meglévő rendelőépület, amelynek a bruttó szintterülete 3181 négyzetméter. Készül egy új, hatemeletes irodaépület bruttó 5 560 négyzetméter területtel, továbbá egy új kétemeletes raktár is, amely bruttó 2 933 négyzetméteres lesz.

A nyertesekkel a KEF a szerződést október 28-án már meg is kötötte. A további ajánlattevők a következők voltak: a szegedi székhelyű KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt., valamint a budapesti Swietelsky-Jánosik Konzorcium. Ez utóbbit a Swietelsky Magyarország Kft. és a Jánosik és Társa Kft. alkotta.

Mint a Napi.hu korábban megírta, a nemzetgazdasági tárca felügyelete alatt működő KEF az új irányító és logisztikai központjához a kormány tavaly júliusi határozata szerint a 2014-es költségvetési maradványból 3,7 milliárd forintot kapott. A központ kialakítására a 2017-es költségvetésben 500 millió forintot terveztek be. A beruházás 2017 végéig elkészül, csak kisebb munkák - mint a parkosítás és mozgássérült felvonó beépítése - csúszhat át 2018-ra.

(A képünk illusztráció.)