Egymilliárddal drágább lesz a közbeszerzési főhadiszállás

Az eredetileg becsült 2 milliárd 756 millió forinttal szemben 3 milliárd 899 millió forintért épül meg a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) Irányító és Logisztikai Központja - tette közzé a KEF a Közbeszerzési Értesítőben.
Németh Géza, 2016. november 14. hétfő, 16:00
Fotó: Napi.hu

A meghívásos eljárást a következő négy cég nyerte: az Épkar Zrt., a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., a West Hungária Bau Kft., valamint a Magyar Építő Zrt. A volt Orvostovábbképző Intézet területén, az angyalföldi Vágány és Szabolcs utcák között elkészülő létesítmény több épületből áll. Az egyik a felújított, meglévő rendelőépület, amelynek a bruttó szintterülete 3181 négyzetméter. Készül egy új, hatemeletes irodaépület bruttó 5 560 négyzetméter területtel, továbbá egy új kétemeletes raktár is, amely bruttó 2 933 négyzetméteres lesz.

A nyertesekkel a KEF a szerződést október 28-án már meg is kötötte. A további ajánlattevők a következők voltak: a szegedi székhelyű KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt., valamint a budapesti Swietelsky-Jánosik Konzorcium. Ez utóbbit a Swietelsky Magyarország Kft. és a Jánosik és Társa Kft. alkotta.

Mint a Napi.hu korábban megírta, a nemzetgazdasági tárca felügyelete alatt működő KEF az új irányító és logisztikai központjához a kormány tavaly júliusi határozata szerint a 2014-es költségvetési maradványból 3,7 milliárd forintot kapott. A központ kialakítására a 2017-es költségvetésben 500 millió forintot terveztek be. A beruházás 2017 végéig elkészül, csak kisebb munkák - mint a parkosítás és mozgássérült felvonó beépítése - csúszhat át 2018-ra.

(A képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2016.11.14 17:52

A vizes vb alig 50%-kal lett eddig alultervezve...
Ez is 50%-kal lépi túl a tervezett költségeket.

Akkor hogy bízzunk abban, hogy az olimpiát megússzuk 800 mrd alatt???
És Paks2???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html