Egymillió eurót takarít meg a Malév

Évi egymillió eurót, mostani árfolyamon 266 millió forintot takarít meg a Malév azzal, hogy központi irodáit a tervek szerint 2012 nyarán a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre költözteti.
MTI-Eco, 2011. április 20. szerda, 14:12
Fotó:

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. és a Malév Zrt. által aláírt megállapodást a két társaság szerdán jelentette be.
A magyar nemzeti légitársaság központi irodái Budapesten, a Könyves Kálmán körúton lévő Lurdy Házban vannak, ahová a 2000-es évek elején költözött.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy a tervek szerint a Malév a repülőtér 1-es és 2-es termináljai közötti háromemeletes épületekbe költözik vissza, összesen 10 ezer négyzetméternyi irodába. A korábban is a Malév által használt három épületet teljesen átalakítják, csak az eredeti vasbeton szerkezet és a födém marad a helyén. A felújítás teljes költségét a Budapest Airport állja, amelyet az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján valósítanak meg.

René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója a közleményben megjegyezte, hogy fél éven belül a harmadik jelentősebb ingatlanbérleti szerződést hozták tető alá, aminek alapján összesen mintegy 30 ezer négyzetméteren jelennek meg új bérlők.

A Malév május elején távozó vezérigazgatója, Martin Gauss a közleményben kifejtette, hogy az új létesítmény sokkal hatékonyabbá és egyszerűbbé teszi a cég működését.

A Malév ugyancsak szerdán jelentette be, hogy Gergye Ottót, az értékesítési területet január eleje óta irányító szakembert kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek nevezte ki a Malév vezérigazgatója május 1-i hatállyal.

HOZZÁSZÓLÁSOK