Egymillió fontot kaphat egy induló vállalkozás

Egymillió fontot nyerhet el londoni irodája megalapítására bármely technológiai startup vállalkozás, akár Magyarországról is. A pályázat ma nyílik meg.
NAPI, 2013. május 23. csütörtök, 13:08

Egymillió fontot, azaz mintegy 360 millió forint nyerhet el londoni irodája megalapítására bármely technológiai startup vállalkozás, akár Magyarországról is. A pályázat május 23-án, azaz ma nyílik meg, részletei a www.millionpoundstartup.com honlapon találhatók meg. A jelentkezés határideje augusztus 29., az eredményhirdetés decemberben lesz. A feltételek közt csupán az szerepel, hogy a vállalkozás nem lehet tíz évnél idősebb, és évi forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot. A pályázatban azt kell bemutatni, hogy a cég az egymillió font felhasználásával kiépített londoni hídfőállását hogyan használná fel arra, hogy százmillió fontos vállalkozást építsen ki.

A pályázatot a a londoni "Szilikon-körút" cégeinek egyesülete, a Digital Shoreditch (DS) írta ki, támogatói olyan élvonalbeli üzleti vállalkozások, mint a KPMG, valamint több londoni befektetési és promóciós vállalata. A szervezők a pályázat kiírásával a figyelmet Londonra szeretnék irányítani, mint ideális telephely egy globális digitális és technológiai üzlet számára. A nyertes pályázó nem csak egymillió fonttal lesz gazdagabb, de a partnerektől segítséget kap londoni működésének elindításához is. Kam Star, a versenyt kezdeményező DS alapítója szerint a kelet-londoni digitális és technológiai klaszter ösztönző környezet a kezdő vállalkozások számára, hiszen itt minden olyan támogatást megkapnak, amelyre szükségük van.

HOZZÁSZÓLÁSOK