Egyre több bankfiók zár be

Több mint egytucat bankfiók zárt már be a járvány miatt. Alább mutatjuk, mit lehet tudni jelenleg a bankok nyitvatartásáról.
Herman Bernadett, 2020. március 18. szerda, 14:12
Fotó: Napi.hu

Az OTP Bank weboldalán arról tájékoztat, hogy hét bankfiókot zárnak be a kialakult helyzet miatt. Így már több mint egy tucat bankfiók zárt be az országban átmenetileg - összesítette a pillanatnyi állást a Bank 360. A személyes ügyfélszolgáltatás szüneteltetésére hívja fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz is, míg a Fundamenta Lakáskassza azt kéri ügyfeleitől, hogy lehetőleg kerüljék a személyes ügyfélszolgálatok felkeresését.

A hétfőn éjféltől hatályos rendelet alapján több bank bezárja a fiókjait délután 3-kor. Egyelőre az Erste Bank és a MagNet Bank jelezte, hogy a rendelet alapján rövidítik a bankfiókok nyitvatartását. A Cetelem honlapján közölte: az összes fiókját bezárja határozatlan időre. Az UniCredit Bank 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6. szám alatti bankfiókjában az ügyfélfogadás szintén szünetel átmenetileg.

Az OTP Bank arról tájékoztatta a portált, hogy a nagyobb forgalmú fiókokban az ügyfelek és kollégák védelmében korlátozzák a bent tartózkodó ügyfelek számát. Kérik ügyfeleiket, hogy a fiókon kívül várakozzanak és csak akkor lépjenek be a fióktérbe, ha egy másik ügyfél távozik.

Az UniCredit Bank jelezte: március 16-tól visszavonásig a bankfiókokban, a bejáratnál álló kollégák egyesével, a felszabaduló helyek függvényében engedik be a fiókba érkező ügyfeleket.

A Magyar Bankszövetség értékelése szerint a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható. Ha készpénzre van szükség, érdemes a legközelebbi ATM-et felkeresni, más banki ügyeket pedig netbankon keresztül intézni.

 

hnoiíj op

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Magenta, 2020.03.19 05:43

@europeer: Szerintem ez egy intelligens vírus, van karórája (esetleg okostelója), ránéz az órára - upsz, 3 óra, megyek fertőzni.
Már több helyen is írtam, milyen értelmetlen ez a korlátozás. Vagy teljesen be kellene zárni a nem létfontosságú egységeket (mint szinte az összes, körülöttünk levő normális országban) vagy nem teljesen mindegy 3 óra vagy 6 óra?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.03.18 15:24

több bank bezárja a fiókjait délután 3-kor."
Tehát 15 óráig nem fertőződünk, utána igen. 17, 18 óráig lennének nyitva, de azt a 2-3 órát már nem bírják ki, mert akkor már fertőzés van?
Érdekes.
Mi ez a 15 órai fertőválasztó vonal?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html