Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az adósok 29 százaléka a 20-39 évesekhez, 20 százaléka pedig a 60 év feletti korosztályhoz tartozik. Az arányok 2017-hez képest némileg változtak: a középkorú adósok száma 2 százalákpontot, a 60 év felettiek aránya 1 százalékpontot emelkedett, míg a 20-39 év közöttiek aránya jelentősen, mintegy 3 százalékponttal csökkent. Ez arra utalhat, hogy a fiatalabb korosztály egyre nagyobb tudatossággal kezeli pénzügyeit, és igyekszik tartozásait mielőbb törleszteni - derül ki a kintlévőség-kezelő vállalatcsoport több százezer, 2018-ban Magyarországon kezelt fedezetlen ügyet vizsgáló kutatásából.

Az EOS adatai szerint az egy főre jutó átlagos befizetés a banki tartozásoknál a legmagasabb (27,3 ezer forint), míg a telekommunikációs tartozásoké 17,5 ezer forint, a közüzemi tartozásoké pedig 15,7 ezer forint. Az átlagos befizetések értéke 11 százalékot emelkedett egy év alatt.

A jogi szakaszba került adósságoknál 2018-ban az egy ügyre jutó átlagos várható jogi költség mintegy 58,1 ezer forint volt - mondta Kraszna Tamás, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője.