Az év második felében már 2 milliárd forint értékben igényeltek garanciakeretet azok a hazai kis- és középvállalkozások, amelyek önmaguktól nem feleltek meg a közbeszerzési eljárások biztosítéki követelményeinek anélkül, hogy ehhez eszköz- vagy pénzügyi fedezetet kelljen nyújtaniuk - írta közleményében a garanciaszolgáltató.

Az egyik új termékük az innovációs és K+F garancia, mely vissza nem térítendő állami támogatás elérését tette lehetővé 21 startup vállalkozás számára, 1,5 milliárd forint értékben.

Az év végi állományból 2 milliárd forint volt a 2016-ban megkötött szerződések érteke, aminek közel 90 százalékát már a két új termék adta és 20 százalékkal magasabb arány, mint az előző évben. Az új szerződések értéke 2016-ban több mint kétszerese volt az egy évvel korábbinak és így 40 vállalkozás jutott átlagosan 50 millió forint garanciához. A társaság eddigi működése során 26 milliárd forint értékben vállalt garanciát, így 600 vállalkozás juthatott hozzá több mint 50 milliárd forint értékű forráshoz.