Egyre többen hagyják el a drága biztosítókat

A Biztosítás.hu-n a 2007. évi kötelező kampányidőszakban közel 51 700 fő kezdeményezte új, kedvezőbb kötelező biztosítás megkötését - derül ki az oldalt működtető Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. gyorsjelentéséből.
NAPI Online, 2006. december 4. hétfő, 10:37
Fotó:

A kötelezőt váltók túlnyomó többsége új, korábban ezt a szolgáltatást igénybe még nem vevő gépjármű-tulajdonos volt. Az elmúlt években ügyfeleket gyűjtő kedvezőbb díjú biztosítók ugyanis meg tudták tartani kedvezőbb árszintjüket és így a hozzájuk korábban csatlakozott ügyfelek ezeknél a biztosítóknál maradtak. A cég véleménye szerint ma már egymillió körül van azon autósok száma, akik a kedvezőbb díjú biztosításra váltottak. Bár a biztosítót váltók száma - a cég előrejelzése szerint - összpiaci szinten nem fogja meghaladni az előző évit, ez a tendencia folytatódni fog.

Az idén várható mintegy 120 ezer online szerződés már a váltók harmadát teszi ki, ami erős növekedés az elmúlt évi 25 százalékos arányhoz képest. Az elkövetkező években további növekedésre számít a cég, mondván, az internetes alkuszok által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban a bizalom és a kedvező tapasztalat évről-évre növekszik.

HOZZÁSZÓLÁSOK