Egységes balatoni borok jönnek

BalatonBor néven várhatóan jövő tavasszal dob piacra egységes kinézetű, jó minőségű rizling borokat a balatoni borászokat és vendéglátósokat tömörítő Balatoni Kör - írta a Népszabadság.
MTI, 2015. október 13. kedd, 07:31
Fotó: Napi.hu

Első körben a környék legelterjedtebb szőlőfajtájából, az olaszrizlingből készülhet a BalatonBor. Az egységes megjelenésű fehérborok nagykereskedelmi árát nettó 600 forintban, kiskereskedelmi árát bruttó 1450 forintban határozták meg - mondta Kardos Gábor ügyvivő a lapnak elmondta.

A minőségi rendszer megtartását a Balatoni Kör ellenőrzi, amely megszabja az arculatelemeket, a burgundi palack és sorszámozott csavarzár használatát, valamint a tőkék terhelésének maximumát, az alkoholtartalmat és az érlelés idejét is.

A kezdeményezéshez eddig 25 pincészet csatlakozott, a rendszer működtetéséhez a résztvevő borászoknak palackonként 30 és 50 forint között kell fizetniük - mondta el a lapnak a kör ügyvivője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2015.10.13 09:17

@Bulemia: Igen ! Magyar bélbe magyar szar magyar seggbe magyar lófasz ! Csak legyen rajta nemzeti színű szalag és már jó is:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.10.13 07:43

Lépjünk tovább, nem kell semmilyen megkülönböztetés:

Magyar Bor - és kész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html