Az Alteo Group számára a következő három évben az Invitel biztosít teljes körű it-outsourcing szolgáltatást. A megbízást azt követően nyerte el az infokommunikációs társaság, hogy a nyár folyamán sikerrel valósította meg az Alteo által idén májusban megvásárolt Sinergy Energiaszolgáltató Kft. informatikai fúzióját.

A rendszer kialakítása idén nyáron kezdődött, és néhány hónap alatt sikeresen megvalósult. Az Invitel a teljes projekt vezetéséért, tervezéséért, megvalósításáért és a minőségbiztosításért is felelt, amely magában foglalta a teljes körű informatikai felmérést, a szükséges hálózatok kialakítását, valamint a meglévő rendszerekkel párhuzamosan az új megoldások bevezetését, illetve a szolgáltatások integrációját az Invitel kiszolgáló infrastruktúrájára.

A nemrég aláírt, három évre szóló megállapodás keretében az Invitel az Alteo 12 telephelyén található, csaknem 200 munkaállomás biztonságos működéséért felel. A megbízás magában foglalja a szükséges informatikai eszközök és alkalmazások biztosítását is - a laptopoktól a nyomtatókon át az irodai és ügyviteli szoftverekig.

A Sinergy integrálásához elengedhetetlen volt a két vállalat tökéletes informatikai összehangolása és továbbfejlesztése. Emiatt úgy döntöttünk, hogy teljes körű IT-outsourcing keretében mindent egy kézből veszünk igénybe rugalmasan skálázható, költséghatékony szolgáltatás formájában - mondta Ifj. Chikán Attila, az Alteo-csoport vezérigazgatója.

A rohamosan fejlődő infokommunikáció, és ezáltal a viharos tempóban megnyíló új lehetőségek - mint például a mobilitás, a nagysebességű internet vagy az adatközponti megoldások - pedig újabb távlatokat nyitnak a hagyományos iparágak számára is" - fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója (képünkön).