BUX

Együttműködik az Invitel és a Vodafone

A vezetékes távközlési szolgáltatást nyújtó Invitel ezentúl a Vodafone mobilszolgáltató csomagjait is értékesíti - írta az Index.

NAPI Online, 2006. április 11. kedd, 15:12

Az Invitel, a második legnagyobb magyar vezetékes távközlési cég megállapodott a Vodafone mobilszolgáltatóval. A megállapodás értelmében az Invitel a szolgáltatási területén a Vodafone termékeit is értékesíti. A vodás csomagok értékesítése után jutalékot is kap az Invitel.

A Vodafone azt reméli, hogy az együttműködéssel megerősítheti piaci jelenlétét, az Invitel meg azt reméli, hogy ügyfelei szorosabban kötődnek majd hozzá, hiszen a mobil előfizetést is az üzleteiben szerezhetik meg. Érdekes fényt vet a két cég összefogására a Dow Jones hírügynökség két héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott híre, amely szerint a Magyar Telekom ajánlatot tett az Invitelre, a Dow Jones azonban már 2005 júliusában is azt állította, hogy az Invitelt megpróbálja felvásárolni a Magyar Telekom.

Elemzők szerint az Invitel piaci értéke körülbelül ötszázmillió euró, az adók és egyéb levonások utáni EBITDA eredmény hatszorosával számolva. Az Invitel 2005-ben 82,4 millió eurós EBITDA eredményt ért el.