Életmentő készülékeket vásárol az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nyílt közbeszerzésen keres szállítót 450 darab mobil EKG-ra és 784 defibrillátor szállítására. Mindkét felhívás az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2019. január 11. péntek, 16:47
Fotó: MTI Fotó

A 450 mobil EKG eszköz becsült ellenérték 45 millió forint. Ezek bankkártya nagyságú ritmusanalizáló készülékek. A készülék a működésbe hozása után egy percen át veszi az ujjbegyről a szív elektromos jeleit. A mobil EKG tehát panasz esetén vagy terhelést követően lehetőséget adhat a korábbi, panaszmentes időpontban történt regisztrálással való összehasonlításra.

Nagy intenzitású, különösen állóképességi sportoknál - amilyen a labdarúgás is - fokozódhat a ritmuszavar veszélye, ami akár súlyos szövődményekkel (például stroke) is járhat. A betanítás az MLSZ központjában történik. A betanításra minden megyei igazgatóság 2-2 főt  köteles delegálni - áll a felhívásban.

Ajánlatot az tehet, aki az elmúlt 3 évben legalább 100 mobil EKG-t szállított.

A másik felhívás 784 darab defibrillátor (AED) szállításáról szól, 286 millió forint becsült ellenértéken. Ezek használatának a betanítása a megyei központokban történik. A betanításra minden defibrillátort vásárló kedvezményezett 2-2 főt köteles delegálni.

Ezen a tenderen az indulhat, aki az elmúlt három évben legalább 300 ilyen készüléket szállított.

Az ajánlatok benyújtási határideje mindkét esetben február 14.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ha-ha-ha, 2019.01.11 17:17

a vej ékágé kereskedő lett hirtelen ? szerintem defibrillátort is vegyünk minden stadion székre, hogy mindenki ki tudja ütni a mellette ülőt
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html