Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi egy, a VII. kerület, Erzsébet körúton található gyorsétterem - KFC - dolgozott biztonsági őrként. A sértett, egy másik férfi - az indexes Szabó Zoltán - 2017. október 15-én, az esti órákban vendégként szóváltásba keveredett két éttermi dolgozóval, mivel nem adták ki a részére a vásárlók könyvét.

A vádlott ekkor a vásárlót indokolatlanul megragadta a ruházatánál, az utcára rángatta, majd arcon ütötte. Amikor a sértett kérdőre vonta, akkor a biztonsági őr tovább bántalmazta, amely hatására a férfi el is esett. A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye.

A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte - közölte a Fővárosi Főügyészség.