Szorul a hurok az Ékszer TV nyaka körül

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar ATV Ékszer TV című műsorával kapcsolatos vizsgálata eredményeit a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) továbbította - adta hírül a hatóság.
Szász Péter, 2020. április 22. szerda, 15:32
Fotó: Getty Images

Tizenegy állampolgári bejelentés is érkezett a Médiatanácshoz a Magyar ATV Ékszer TV című vásárlási műsorának március 12-e és április 1-je között sugárzott epizódjai kapcsán. A bejelentők azt sérelmezték, hogy a naponta háromszor jelentkező műsorban a koronavírus-járványra hivatkozva népszerűsítettek étrend-kiegészítő és higiéniás termékeket, továbbá kifogásolták a kézfertőtlenítő gél magas árát - olvasható az NMHH oldalán.

Ugyan maguk a vizsgált adások nem ütköztek a médiaigazgatási szabályokba, de felmerült, hogy sérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt - mivel termékeik népszerűsítése gyakran összemosódott a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzettel kapcsolatos tájékoztatással, továbbá nélkülözhetetlennek titulálták azokat - véli a Médiatanács.

A műsorvezetők az adásokban nemegyszer hangsúlyozták, hogy az étrend-kiegészítők alkalmazása akár életet is menthet. Mivel a hatóságnak nincs hatásköre ilyen jellegű bejelentések elbírálására, így vizsgálata eredményeit továbbította a Gazdasági Versenyhivatalnak, hogy eljárjon ebben az ügyben, amelynél egyébként április 14. óta már folyamatban van egy versenyhivatali eljárás a műsor készítője ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

babmami, 2020.04.22 16:36

@babmami: A felesleges reklámokat se nézi a kutya se, kidobott pénz az ablakon annak akik erre befizetnek, ugyanakkor az sem kulturális adás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

babmami, 2020.04.22 16:34

Nincs semmiféle elképzelésem arról, hogy egy gyűrűt vagy karkötőt hogyan lehet kép alapján megvenni és használni. Pontos méret kell minden esetben, még ha tudjuk a méretet, az sem biztos, hogy jó lesz amit küldenek. Vagyis zsákba macska az egész. Ezért egy egész csatornát elfoglalnak, annak ellenére, hogy kevés csatorna éri meg a pénzét. Különösen a roma "sztárok" műsorai foglalnak el sok időt, amikre senki sem kíváncsi csak ők.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html