Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár átmenetileg hűvösebbre fordult az idő, nem csitul, sőt egye erősödik a kánikulai napokon a BKV-buszokon tapasztalt hőség miatt gerjesztett botrány. Szinte már tömegek állítják: a sofőrök szándékosan nem hűtik az utasteret. Ez borzasztóan kockázatos - hívja fel a figyelmet Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke.

Az utasok dühe hangulatkeltéstől függetlenül is mindig a sofőrökön csattan, verbálisan rendszeresen, de néha tettleg is bántalmazzák őket, elég egy szikra, s elszabadulnak az indulatok. Márpedig az indulat, amelyet a napokban a buszok klímaberendezése miatt gerjesztenek egyesek, már nemcsak szikra, hanem egyenesen hadjárat is a sofőrök ellen - figyelmeztet az elnök, aki szerint egyre fantasztikusabb állítások látnak napvilágot.

Holott míg az utasok legfeljebb néhány megállót tesznek meg a buszon, a sofőrök a legnagyobb hőségben is akár 10 órát töltenek el az utastérnél is jobban átforrósodott vezetőfülkében. A sofőrülést hatalmas panorámaablakok veszik körül, s ezt a felületet órákon át kíméletlenül süti a nap.

Elszánt mazochistának kell lennie annak az embernek, aki a benti gyilkos 40 fok ellenére sem kapcsolja be a hűtést azért, hogy - a vádaskodások szerint - spóroljon az üzemanyagon, mert ezzel akár 60 ezer forintot is keres. Ez borzasztóan buta és rosszindulatú vád - véli Naszályi. A nyári időszakban ugyanis pontosan a klímahasználat miatt emelik a cégek (a BKV is) az üzemanyag-fogyasztási normát.