A Central Médiacsoport Zrt. eladja piacvezető állásportálját, a Profession.hu-t, a Gazdasági Versenyhivatalhoz ma nyújtja be a szükséges kérelmet. A tranzakciót követően az oldal a Ringier Axel Springer Media AG online termékportfóliójába tartozik majd. A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején vásárolta meg a Sanoma-portfolió részeként - írja közleményében a Central Médiacsoport Zrt.

,,Ez egy fontos lépés a Central Médiacsoport életében, mert a tervezett fejlesztések alapját és egyben kezdetét is jelenti" - mondta Varga Zoltán, vezérigazgató. ,,Az állásportál eladása új lehetőségeket nyit számunkra. Az oldal sikerén felbuzdulva, belső innovációs programot indítunk útjára a következő hónapokban, hogy a Profession.hu-hoz hasonló sikertörténeteket írjunk. A folyamatos megújulásé a jövő, ennek része ez a lépés is" - tette hozzá.

A Profession.hu vezetője Martis István elmondta: ,,A tulajdonosváltás a legjobb bizonyíték arra, hogy képesek vagyunk olyan egyedülálló és sikeres online terméket létrehozni, amely iránt külföldön is érdeklődnek. Óriási lehetőséget jelent számunkra, hogy ehhez, az iparágunkban aktív nemzetközi csapathoz csatlakozhatunk mi is, mert így ügyfeleinknek nemzetközi megoldásokat tudunk nyújtani és új dimenziók nyílnak számunkra a fejlesztés területén."

A Profession.hu 2002-ben alakult és az elmúlt években számos potenciális vevő érdeklődött iránta, a korábbi tulajdonos, Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vásárolta meg. A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején a Sanoma-portfolió részeként akvirálta. Több mint 380 ezer havi látogatóval és 8000 aktuális állásajánlattal a Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja. A tranzakció a versenyhivatal jóváhagyását követően zárul le - zárul a közlemény.

Magyar tuladjonba került a Sanoma nagy része

A Central Médiacsoport Zrt. - korábbi nevén Sanoma Media Budapest Zrt. - Magyarország második legnagyobb médiavállalata, amely havonta csaknem 5 millió magyar fogyasztót ér el. Termékpalettáján szórakoztató, ismeretterjesztő és életstílus-magazinok, digitális és e-kereskedelmi termékek, valamint a Story4 és Story5 televíziós csatornák találhatók.

A Central Médiacsoport Zrt.-cégei

A Central cégcsoport egyik alapítója és elnök-vezérigazgatója Varga Zoltán, aki intézményi és magánbefektetőkkel közösen hozta létre a kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, amelynek tulajdonában állt többek között a HSBC Credit Zrt. Résztulajdonnal rendelkezik a Wizz-Air fapados légitársaságban, az EME Zrt.-ben és az Eispro Kft.-ben is.

A cégcsoport konszolidált árbevétele 2014-ben megközelíti a 70 milliárd forintot, és csaknem 2000 embert foglalkoztat.

Varga Zoltán Magyarország egyik leggazdagabb embere, a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban 2014-ben a 77. helyre került mintegy 8,3 milliárd forintra becsült vagyonával. Varga a Wizz Air fapados légitársaság legnagyobb magánbefektetője, kétszázalékos pakettet birtokol.