Eladná siófoki hoteljét az MVM

Túladna siófoki négycsillagos szállodáján az MVM-csoport – derül ki a sajtóban megjelent hirdetésekből.
Napi.hu, 2015. március 9. hétfő, 09:58
Fotó: Napi.hu

Nyilvános pályázatot hirde az MVM Hotel Vértes Kft. a négycsillagos siófoki MVM Vértes Konferencia és Wellness Hotel értékesítésére - tette közzé a társaság több lapban is.

Az érdeklődők március 9-18. között vehetik át az ajánlétteli dokumentációt - benne a pályázat feltételeivel -, előzetes időpontegyeztetés után - írta a hvg.hu.

A szálloda a honlapja szerint jelenleg nem üzemel. Az ingatlanban 56 kétágyas szobát és két lakosztályt alakítottak ki, emellett egy 160-180 fős kapacitású étterme, konferenciaterme, rendezvénytermei és wellness részlege is van.

Az MVM Hotel Vértes Kft. legutolsó beszámolója szerint a cég közel 230 milliós veszteséget termelt 2013-ban, de már egy évvel korábban is 181 milliós vesztesége volt.

Az MVM-hez tartozik egy másik szálloda, a háromcsillagos balatongyöröki Hotel Panoráma is, amelyben kedvezménnyel várják a csoport dolgozóit, családtagjait és nyugdíjasait - írta a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

doktorFTi, 2015.03.09 11:23

Gondolom többeken vagyunk még, akik anno rengeteg szakszervezeti bélyeget vettek (mondjuk kötelező volt...), meg a villamos vezetékek (de az gáz és víz is ilyen volt) településeken történő kialakításukkor anno közműfejlesztési hozzájárulást is fizettek. A volt szakszervezeti üdülőket is privatizálták - a MÁV az egyetlen, ahol pl. egy vagyonrész eladásakor a szakszervezet kérte a részét a tagjai részére -, szóval hogyan lesz a sok-sok beszedett pénzből némi átalakítással magán- és céges vagyon, ami már szabadon eladható. A szakszervezeti bélyeg meg a közműfejlesztési hozzájárulások helyett ugye mennyivel jobb lett volna már akkor is a részvény, mert azt azért nem lehet csak úgy elprivatizálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html