A felszámoló Ratis Kft. nyilvános pályázaton hirdette meg a június 24-e óta felszámolás alatt álló diósgyőri DAM 2004 Hengermű Kft. tulajdonában lévő vagyontárgyakat - tudta meg lapunk.

A teljes vagyon nettó kikiáltási ára 8,25 milliárd forint, pályázni pedig kizárólag a vagyon egészére lehet, a jelentkezők szeptember 11-ig nyújthatják be pályázatukat a felszámoló miskolci irodájában.

Az ingó- és ingatlanvagyon egyben való meghirdetésére azért került sor, mert azt szeretnénk, hogy a DAM-vagyont olyan befektető vásárolja meg, aki az acélművet valóban tovább működteti, ez a legfőbb célunk - mondta lapunknak Perpék Ildikó, a felszámoló képviselője.

A pályázat tárgyát a jelenleg nem működő acélművek összesen 149 ezer négyzetméternyi épületei, egyéb ingatlanai, teljes technológiai gépparkja és azok kiszolgáló berendezései, szállítóeszközök és járművek, illetve az irodák, műhelyek és szociális létesítmények berendezései képezik.

A cégbírósági adatok szerint a társaságnak 2009. június 23-án 29,43 millió forint értékű rövid lejáratú pénzintézeti kölcsöne volt, szállítói kötelezettségei pedig 15,34 milliárd forintot tettek ki, az összeg 2,5 milliárd forint kapcsolt vállalkozással szembeni, illetve 524 millió forint egyéb rövid lejáratú kötelezettséggel egészült ki.