BUX

Eladta a Nestlé a neves magyar cégét

A csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport (KMV) megvásárolja a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t (Kékkúti) – tudatta közleményében a társaság.

Napi.hu, 2015. március 13. péntek, 15:39

A KMV, amely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ásványvíz palackozója a Kékkúti összes jelenlegi munkavállalójának (110 fő) továbbfoglalkoztatását tervezi. Magyarországi piacra lépésük újabb beruházásokat jelent, valamint biztosítja a Nestlé Waters márkaportfóliójának folyamatos fejlesztését is - írják a közleményben.

A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 főt foglalkoztató cégcsoport jelenleg a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban valamint Ukrajnában van jelen, és több mint 20 országba exportál.

Az Európai Palackozott Víz Szövetség 2013-as adatai szerint a magyar piac a legfejlettebbek közé tartozik Európában, ahol kifejezetten magas, 119 liter az egy főre eső átlagos fogyasztás. A magyar palackozott víz piac pozitív trendet mutat, a 2008-2013 közötti időszakban 3,5 százalékos átlagos éves növekedést ért el.

Mit vettek pontosan?
A Kékkúti Ásványvíz Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ásványvíz palackozója. A cég palackozza a Theodora és a Nestlé Aquarel márkákat és forgalmazza a Nestlé Waters nemzetközi márka portfólióját (San Pellegrino, Acqua Panna, Perrier). A Kékkúti Ásványvíz Zrt. önálló jogi személyként a Nestlé Waters tulajdonában állt, mely a Nestlé Csoport érdekeltségei közé tartozik. A Nestlé Csoport másik magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., melynek működését a fenti változások nem érintik.