BUX
38240

Eladta debreceni üzemét a Pöttyös Túró Rudi gyártója

Gazdát cserét a debreceni tejüzem, a váltás a dolgozókat és a termékek egy részét is érintik.

Napi.hu, 2015. március 31. kedd, 11:21

Eladta debreceni gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. tejipari cég a székesfehérvári Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft.-nek. A Pöttyös Túró Rudit is gyártó FrieslandCampina és az Alföldi Tej február 26-án írta alá a szerződést - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH dokumentumából nem derült ki a vételár - írja a hvg.hu.

A debreceni üzem dolgozói átkerülnek az Alföldi Tej állományába. A két cég egy szállítási szerződést is köt, amelynek alapján az Alföldi Tej gyártja majd tovább a jövőben a FrieslandCampinának a Debrecenben eddig előállított termékek egy részét.

Az eladással egy hosszú történet végére kerülhet pont - írja a hvg.hu. A holland tulajdonú cég még 2012 decemberében jelentette be, hogy 2013 szeptemberében bezárja a debreceni üzemet, de akkor hozzátették, a cég szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, amely beszállítóként tovább üzemeltetheti majd a gyárat. Az ügylet sokáig húzódott, a FrieslandCampina pedig tavaly a mátészalkai gyárban indította el 650 millió forintos beruházással felépített új desszertüzemét.

Fenti képünk illusztráció