A 2012-ben elfogadott stratégia alapján zajló üzleti átstrukturálás keretében az MKB Bank értékesítette a bolgár Unionbankban meglévő 100 százalékos tulajdoni hányadát. A szükséges hivatalos engedélyek birtokában ma lezárult a vevő First Investment Bank-kal folytatott adásvételi tranzakció - közölte a magyarországi pénzintézet.

Az MKB Bank tulajdonosa, a BayernLB és az Európai Bizottság között tavaly létrejött megállapodás értelmében a magyar bank új stratégiájának egyik alapeleme a külföldi egységek leépítése. E stratégia végrehajtásaként került sor az Unionbank értékesítésére is.

Az MKB Bank üzleti átstrukturálása nem áll meg: folyamatban van a többi, a core bank jövedelem-termelő képességét veszélyeztető érdekeltség és tevékenység leválasztása, így a román érdekeltség értékesítése. Ezek lezárásával a bank ismét közelebb kerül ahhoz, hogy a jövő évben tiszta portfólióval, a jó jövedelmezőségi potenciállal bíró üzleti tevékenységekre összpontosítva folytathassa tevékenységét - írta közleményében az MKB.