Eladta sikercégét a magyar milliárdos - visszavonul

A Mid Europa Partners - Közép-Kelet-Európa legnagyobb magántőke-befektetési alapja - megállapodást írt alá arról, hogy a Waberer’s International Nyrt.-ben meglévő 56,8 százalékos részesedését 97,1 százalékra növeli - jelentette be a Mid Europa.
Napi.hu, 2016. június 22. szerda, 10:48
Fotó: Napi.hu

A Mid Europa Wáberer György alapító-vezérigazgató - aki 90 milliárd forinttal a 7. leggazdagabb magyar a Napi.hu gondozásában megjelent, legutóbbi A 100 leggazdagabb kiadványának listáján - részvényeit vásárolja meg és ezzel teljes ellenőrzést szerez a Waberer'sben. A tranzakció a versenyhatóság jóváhagyása után zárul le -derül ki a közleményből.

Wáberer György az iparágban eltöltött 35 sikeres év után visszavonul a Waberer'sben vállalt aktív szerepéből. Ezzel összhangban úgy döntött, hogy a társaságban még meglévő részesedését eladja a Mid Europa Partnersnek, amely 2011 óta pénzügyi befektető partnere a Waberer'sben. Wáberer lemond a társaságban betöltött összes tisztségéről.

A Mid Europa közölte, hogy az elmúlt öt évben Wáberer Györggyel együttműködésben elért eredményekre építve kívánja továbbra is biztosítani a vállalat növekedését. Ennek alapja a Mid Europa által a 2011-es belépésekor a társaságnak nyújtott jelentős tőkeinjekció volt, ami lehetővé tette és tovább gyorsította a Waberer's dinamikus növekedését és nemzetközibbé válását.

A vállalat 2010 óta flottáját 2300-ról megközelítőleg 3500-ra, dolgozói létszámát kevesebb, mint 4000-ről mintegy 6000 főre bővítette. A Waberer's árbevétele ezzel párhuzamosan közel 60 százalékos növekedéssel elérte az 523 millió eurót. Mindeközben a társaság regionális jelenlétét is megerősítette: értékesítési irodákat nyitott Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban - olvasható a cég által kiadott közleményben.

Bethlen Miklós, a Mid Europa partnere és budapesti irodájának vezetője szerint a befektetési alap a jelenlegi menedzsmenttel kívánja megvalósítani a kitűzött célját, azaz, hogy a Waberer'st támogassa a következő növekedési fázisában és hogy tovább erősítsék a cég vezető pozícióját az európai eszköz-alapú közúti fuvarozási és logisztikai szereplők között.

A két cégről
A Mid Europa Partners ("Mid Europa") kivásárlásokra szakosodott vezető magántőke-befektetési alap, amely indulása óta több mint 4,3 milliárd euró forrást gyűjtött és kezelt Közép-Kelet- Európa és Törökország fejlődő piacain. A Mid Europa összes befektetése az elmúlt 10 év során megközelítőleg 12 ezer munkahelyet hozott létre a régióban, 45 százalékkal növelve ezzel az érintett vállalatok alkalmazotti létszámát.

A Waberer's International Nyrt. (Waberer's) piacvezető a komplett rakományok (FTL) nemzetközi fuvarozásában a saját flottával szolgáltatást nyújtó vállalatok között Európában, valamint piacvezető Magyarországon a belföldi fuvarozás és komplex logisztikai szolgáltatások területén. Tevékenysége kiterjed a szabványos raklapos áruk nagy távolságokra történő nemzetközi fuvarozására, a belföldi hűtött és szárazáruk fuvarozására, raktározására és disztribúciójára, valamint a nemzetközi szállítmányozásra. A vállalat két év alatti átlagéletkorú, 3500 szerelvényből álló flottája 2015-ben több mint 422 millió kilométert tett meg Európa útjain. Belföldi logisztikai kapacitásai meghaladják a 110 ezer négyzetméter korszerű raktárterületet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.06.22 11:46

Pont most, amikor a kormány 5 milliárd forintot adott hivatásos gépkocsivezetők képzésére?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html