Eladták a fertőzött zöldségeket forgalmazó bajai üzemet

A belga Greenyard közölte, hogy eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű családi vállalkozásnak. Az üzlet fő eleme az a bajai hűtőház, amelyet tavaly június végén kellett átmenetileg bezárni azért, mert korábban olyan fertőzött zöldségek kerültek ki az egységből, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak.
K. Kiss Gergely, 2019. június 3. hétfő, 20:01
Fotó: Pixabay

Baján szeptember közepén már újraindult a termelés, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb saját működési feltételrendszert dolgoztak ki - értesült a G7.hu.

A Greenyard tavaly úgy becsülte, hogy körülbelül 10 milliárd forint bevételtől esett el az ügy miatt, de ez nem a kár teljes összege, mert levonták belőle azt, amit az ilyen esetekre is érvényes biztosítási szerződésük szerint a biztosítótól megkaptak.

A Roger & Roger a felek közleménye szerint a magyar érdekeltségekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot illetve kukorica alapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkamazottat foglalkoztat. A vételárat a Greenyard nem közölte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2019.06.03 21:21

Nem csináltak rossz boltot a vétellel, mert európa legtisztább üzemét vették meg - folyamatosan fertötlenítettek, tisztogattak egy évig nulla termelés mellett.. ez a legpatikább magyar üzem jelenleg !

Viszont nincs senkivel szerződésük, egy évig alig fognak valamit is csinálni... szóval nagy lesz a meló vele..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html