Eladták a magyar Pepsit - megjött az engedély

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a Karlovarské minerální vody számára a PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását - adta hírül a társaság.
Domokos László, 2018. május 31. csütörtök, 10:00
Fotó: Napi.hu

Még 2018 januárjában jelentette be a Karlovarské minerální vody (KMV), hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz.

A magyar piacon a tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, melynek tulajdonosai a KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente. Az akvizíciót kedden hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal, a további két országban még zajlik az engedélyezési folyamat.

Örömmel tölt el, hogy lépésről lépésre, jó úton haladunk a PepsiCo felvásárlásának folyamatával. Bízom benne, hogy a következő hónapok folyamán a másik két ország hatóságai is engedélyezik a felvásárlásokat - kommentálta a hírt Alessandro Pasquale, a KMV vezérigazgatója.

Három éve két, tradicionális értékeket valló és az egészséges életmód iránt elkötelezett család fogott össze, és ennek az összefogásnak egy újabb nagy eredményét üdvözölhetjük ma. A GVH döntése megnyitotta az utat előttünk, hogy a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac meghatározó szereplőjévé váljunk - mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

A kft.-n keresztül a KMV csoport három éve piacvezető Magyarországon a természetes ásványvizek piacán, ahol 2016 óta gyártja és értékesíti ízesített ásványvizeit. A cseh Magnesia ásványvíz értékesítését egy évvel később kezdte meg a hazai piacon - közölte a cég.

Balogh Levente a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb 2018 listája szerint 26,5 milliárd forint becsült vagyonnal a 44. leggazdagabb magyar.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló csehországi KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente három évvel ezelőtt hoztak létre közös vállalatot annak érdekében, hogy a két "ásványvíz-dinasztia" erős regionális családi vállalatcsoportot hozzon létre. Az együttműködés keretében a Balogh vezette magyarországi közös vállalat előbb felvásárolta a Kékkúti Ásványvizet a Nestlétől, majd erőteljes gyárfejlesztésbe kezdett.

Fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK