Eladták a magyar Praktikert

A hazai Praktiker áruházlánc 2016. január 18-án új tulajdonoshoz került, miután a Praktiker tulajdonában lévő ingatlanok a Wallis-csoporthoz, az operatív cég pedig a Praktiker jelenlegi ügyvezetőjének irányítása alá került - közölte a társaság.
Napi.hu, 2016. január 21. csütörtök, 12:01
Fotó: Napi.hu

A Wallis-csoport, valamint a Praktiker ügyvezetője abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget, valamint az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis cégcsoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében, a felek reményei szerint a Gazdasági Versenyhivatal az e vonatkozásban szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

Minden marad a régiben

A hazai Praktiker német anyavállalata még 2013-ban kezdeményezte a németországi tevékenység felszámolását. Ez azonban nem volt kihatással a hazai Praktiker-láncra, amely zavartalanul folytatta működését.

A befektetők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és a beszállítói körben sem várható változás. A Praktiker 1100 embernek biztosít munkát országszerte - közölte a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.01.21 12:52

"Befektetők"...hahahahahahahahahahahahaha - Wallis mint befektető, hahahahahahahahahahahahaha. Gondolom, önként döntöttek az eladásról és a Wallis nem gyakorolt rá semmilyen kényszert. Ilyen általában ott történik, ahol valaki valakinek tartozik, zsarolható vagy éppen "figyelj haver, kell nekünk a céged".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html