Eladták a sikeres budapesti hotelt

Elkelt Budapest első designhoteljeinek egyike. A Lánchíd 19 hotelt egy ukrán hátterű pénzügyi befektető társaság vásárolta meg - tudta meg a Napi.hu.
Szakonyi Péter, 2016. június 14. kedd, 12:59
Fotó: Napi.hu

Új tulajdonoshoz került a főváros egyik designhotelje - értesült lapunk. A 47 szobás, 3200 négyzetméteres, négycsillagos Lánchíd 19 szállodát kilenc éve, 2007-ben adták át és az elmúlt időben egy sor nemzetközi elismerést szerzett, így többek közt a Conde Nast Traveler is beválogatta a világ legjobb butikhoteljeinek sorába.

A tulajdonos Duna-Resort Kft. almúlt héten kötötte meg az adásvételi szerződést a Danube Hotel Invest elnevezésű nemzetközi pénzügyi befektető csoporttal. A befektető mögött lichensteini és belize-i cégek állnak, de úgy tudjuk, hogy a végső tulajdonos ukrán nemzetiségű.

Értesüléseink szerint a vételár 4,4 millió euróra (körülbelül 1,38 milliárd forint) rúg. Az eladó ezt megelőzően megállapodást kötött a finanszírozó bankokkal a hitel átütemezéséről. Az adásvételi megállapodás értelmében a Duna-Resort még 15 évig üzemelteti a szállodát, amelynek neve és stílusa is változatlan marad.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2016.06.15 12:13

Bámulatos, hát hová vezet ez? _Ukránoknak_ eladni a szent magyar föl.... izé, szállodát? Hát hazafiak ezek? Azonnal vegyék el tőlük, államosítsák őket, aztán guillotine. De ha legalább Arrogáns Tóni jordán/szaúdi/török haverjainak adták volna el, az mégiscsak más lett volna. No de ez... cccccc....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html