Elárulta titkát a magyar milliárdos - új nagyberuházásba kezd

A Zala megyei Zalacsányban 6-8 milliárd forintot tervez befektetni Széles Gábor nagyvállalkozó, aki emellett még három projekt megvalósításán dolgozik.
NAPI, 2013. április 13. szombat, 11:10
Fotó: Napi.hu

A nemrég megvásárolt Batthyány-wellnesskastélyban prémiumkategóriájú, míg a Batthyány-kúriában olcsóbb szobákkal várják majd a vendégeket, emellett befejezik a kastély előtti területen leállt 160 hektáros golfkomplexum megépítését - mondta el a tualjdonos Széles Gábor a Magyar hírlapnak. Az üzletember tájékoztatása szerint a golfpálya egy része már nyárra elkészülhet, a 18 lyukú, nemzetközi versenyekre is alkalmas pálya egészét várhatóan jövő nyáron adják át. A pálya területén fürdőkomplexum is épül, ahol a római kori, a skandináv és a törökfürdők kultúráját egyesíti - írta az MTI.

Széles Gábor Magyarország egyik leggazdagabb embere, a Napi Gazdaság A 100 leggazdagabb című 2012-es kiadványa vagyonát 79 milliárd forintra becsülte.

Egyéb nagyszabású terveiről is beszélt a tulajdonában lévő Magyar Hírlapnak Széles Gábor. Az eddig is nagy médiavisszhangot kapó energiacellával kapcsolatban kifejtette, már csak az őszi sorozatgyártás kivitelezése van hátra. A másik nemzetközileg is fontos találmányról - amivel foglalkozik - elmondta, azzal a dízelmotorok fogyasztása jelentősen csökkenthető, környezetszennyezését pedig nullára lehet majd levinni. Az üzletember cége, a Műszertechnika pedig elindítja internetes csomagküldő szolgálatát, amely egy európai hálózat része.

Széles Gábor nevét a közvélemény a Videotonnal azonosítja, pedig a székesfehérvári sikervállalatot már több mint egy évtizede a két társ-vezérigazgató irányítja, a "legnagyobb kisebbségi tulajdonosként" azonban őt illeti meg a cég profitjának közel fele - olvasható A 100 leggazdagabb című kiadványban. Az autótechnikával, világítástechnikával, fémmegmunkálással, fröccsöntéssel és háztartásigép-gyártással foglalkozó cégcsoportnak komoly érdekeltségei vannak a szállításban (VT-Transman) és a munkaerő-kölcsönzésben is.

A Széles-birodalom egykori bástyája, a Műszertechnika immár eredeti profilja, az irodatechnika nélkül folytatja tevékenységét, ingatlanhasznosítással, valamint pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozik.

Az üzletember érdekelt a médiában is, Magyarország első gazdasági televízióját, az Echo Tv-t 2005-ben alapította, ezt követte a Vitál Tv, majd megvásárolta a Magyar Hírlapot is.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oszibarack, 2013.04.14 23:55

Széles nem buta ember, de a valódi motivációját nem ismerjük.

Létezhet olyan energiaforrás amit jelenleg nem ismerünk vagy nem ismerünk fel. Széles viszont nem erről beszél, hanem a sorozatgyártásról. A nem tudom mi sorozatgyártásáról.

Szóval szkeptikus vagyok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.04.14 22:43

@meszi9:
A kommented első felével teljes mértékben egyetértek, de a konklúzióval nem. Amíg nem fedezték fel az oxigént, addig is vettünk levegőt és életben maradtunk, azaz nincs különösebb összefüggés aközött hogy valami teoretikusan létezhet, illetve "kicsatolható"-e, főleg ha azt sem tudjuk mi az.
Hogy lehet-e erre bármit is alapozni azt nem tudom. Én személy szerint biztos nem alapoznék rá semmit, mivel nekem bizonyíték kell nem ígéret, de ha Széles nem őrült meg illetve többszörösen meggyőződött róla hogy nem verték át, akkor többet tudhat erről mint én vagy más, így ő esetleg alapozhat. Ha a másik esetek egyike forog fent, akkor meg az élet majd megy tovább és pár évig nem hallunk majd felőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2013.04.14 22:28

@troll: Még nagyobb öröm, ha egy sikeres magyar vállalkozó a profitját itthon fekteti be, Széles pedig így tesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2013.04.14 21:59

@rw: Bár nem nekem címezted a kommentet, de engedj meg egy véleményt. Amit felhoztál példának, egyrészt teljesen igazad van, másrészt a hőmérséklet és az elektromos áram a jelenlegi anyagi világunk egy része. De az "éteri energia" amelyről Széles Úr és Tesla is említést tesz, a fizikai világunk egy újabb, idáig senki által nem bizonyított része. Egyes amerikai kutatók szerint elméletben, hangsúlyozom elméletben akár létezhet is, de mivel teljesen teoretikus a léte, ezért a jelenleg ismert materiális anyagokkal, ez nem kicsatolható. Más szóval, ha van is ilyen, kutatók szerint a hullámhossza többszörösen kisebb lehet, mint a ismert legkisebb hullámhosszal rezgő anyagé. Vagyis még gerjeszteni sem lehet, nem hogy befogni. Erre több ezer fős munkahely ígéreteket ráalapozni, több mint abszurd !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.04.14 21:40

@Cefre:
Elég sok hőtant tanultam ahhoz hogy a termodinamika 2. főtételét a kiégethetetlenül a fejembe verjék. Viszont annyit azért érdemes megjegyezni hogy energiát sok dologból lehet kinyerni amire egy "átlagpolgár" annyit mondana hogy a semmiből energia. Egy teljesen jó szemléltetőeszköz erre a hőszivattyú, ami felvesz x energiát mondjuk elektromos áram formájában majd lead 3-4x energiát hő formájában, de ugye mégsem PM, mivel elszigetelt rendszer nem nagyon van, esetlegesen a személyes fizikai tudásunkat meghaladja a valóság.

Arról nekem sincs fogalmam Széles mit ért energiacella alatt (én egy nagy energiasűrűségű akksit, lásd hidrogéncella, szuperkondenzátor, stb értettem alatt első körben), de így utólag utánaolvasgattam a nyilatkozatainak, és ő valószínűleg inkább olyasfélét amire te PM-et mondanál.

Természetesen a gondolatmenetemtől függetlenül az egész lehet egy hatalmas ökörség, de azért kiváncsi vagyok mivel fog előrukkolni, ha egyáltalán fog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html