Tömeges elbocsátás egy budapesti szolgáltató központnál

A koronavírus-járvány gazdaságra mért ütése miatt több mint 400 főtől szabadult meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrumnak a cég londoni központja elárulta, igyekeznek majd segíteni a távozó kollégákat, de kénytelenek voltak meghozni a döntést, mert olyan kihívásokkal kell megküzdeniük - ahogy az egész iparágnak is -, amelyekkel még soha.
K. Kiss Gergely, 2020. április 15. szerda, 18:33
Fotó: Pixabay

Bő 400 fős leépítésről döntött az Avis Budget Group BSC Kft., amely a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként működik Budapesten. A cég állománya több mint 1200 fős volt, így a leépítés az alkalmazottak egyharmadát érinti vegyesen - olvasható a portálon.

Az AVIS londoni központjából a következő állásfoglalást kapták: "A globális koronavírus-járvány gyors és jelentős hatást gyakorolt az autókölcsönző iparágra, olyan kihívásokkal kell megküzdenünk, amelyekkel még soha. Számos intézkedést kellett a helyzetre tekintettel meghoznunk, ide értve az flotta-, vagy épp az üzemeltetési költségek csökkentését, és természetesen a munkaerőállomány hozzáigazítását a jelenlegi piaci helyzethez".

Sajnos a Budapesti Szolgáltató Központot is érintik az intézkedések, mivel számos belsős és ügyfélkapcsolati-feladat gyakorlatilag megszűnt.

HOZZÁSZÓLÁSOK