Elbocsátásokra készülhet a Tesco - bajban a kisboltok is

Továbbra is folyamatos átszervezési kényszer alatt nyög a magyarországi kiskereskedelem, az egyik magyar tulajdonú áruházlánc vidéki üzletei nagy bajban vannak, miközben a Tescónál állítólag a szakszervezetekkel egyeztet a cégvezetés.
Komócsin Sándor, 2018. január 31. szerda, 08:48
Fotó: Napi.hu

Vezetői értekezleten vett részt a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete a Tesco cégvezetésével az áruházlánc törökbálinti központjában - írja a Magyar Nemzet, amelynek nem sikerült hivatalos forrásból megerősíttetnie ezt az értesülését. Ez arra utal, hogy igaz lehet az a sajtóhír, miszerint a brit multi leányvállalatainál is átszervezések lesznek, ami elbocsátásokkal járhat.

Eközben a napilap idézi a Blokkk.com-ot, amely szerint a magyar tulajdonban lévő Coop vidéki üzleteinél szűkíteni kellett a nyitvatartási időt a munkaerőhiány miatt. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára egyetért azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a cégeknek gondot okoz a megemelt bérminimum kitermelése. Főként a szakképzett feladatkörök viszonylag magasabb béreinél jelentkezik ez a gond a szegényebb rétegeket kiszolgáló, kisebb forgalmú, vidéki boltoknál.

A fotó forrása: Marton Szilvia/Napi Gazdaság

HOZZÁSZÓLÁSOK