Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elektronikai termékeket fogalmazó áruházláncnak a budakalászin kívül 11 áruháza van, ezek közül négy további esetében folynak megbeszélések a bérleti szerződések újratárgyalásáról, illetve az esetleges bezárásról. A cég összesen 320 embert foglalkoztat Magyarországon.

Az Electro World azt ígéri, hogy a bezárt egységek helyett új, nyereségesen működtethető áruházakat nyitnak majd. A budakalászi üzlet helyett a cég még 2011-ben új áruház megnyitását tervezi a környéken. 

A további tervekről az Electro World azt közölte, hogy amennyiben a cégnek sikerül a finanszírozását rendezni, úgy évente két-három új áruházat nyitnának, ahogy tették ezt az elmúlt másfél évben is. Hozzátették, hogy új áruházat nyitni sokkal kisebb beruházás, erőfeszítés és egyszerűbb, mint a régi áruházak megtartása, nyereségessé alakítása.

A finanszírozás rendeződésének függvényében az Electro World arra számít, hogy a 2011-2012-es üzleti évet már profittal zárhatja.

Az Electro World hétfőn közölte, hogy bezárta budakalászi áruházát, miután február 15-ével felmondták a bérbeadóval kötött szerződést. Közleményük szerint a budakalászi áruház éves bérleti díja átlagosan 2,5-szerese volt a hasonló méretű és adottságú Electro World áruházaknak.

A cég három hete még azt közölte, hogy csökkentik több Electro World áruház méretét, egyebek közt a budakalászi, az Aréna Plázában lévő, a pécsi és a soroksári áruházét. Akkor azt írták, hogy a budaörsi áruházban folyamatban van a terület csökkentése és az áruház átépítése. A debreceni áruház területét már korábban csökkentették, a nyíregyházi esetében pedig tárgyalások folynak az átalakításról.

    Tájékoztatásuk szerint az idén befejeződik a cégcsoport átszervezése, a veszteségre ítélt egységek helyett új, kedvező kondíciójú áruházakat terveznek nyitni.

    Az Electro World Magyarország Kft.-nek a 2010. március 31-én lezárt utolsó üzleti évben 2,1 milliárd forint volt a saját tőkéje, mérlegfőösszege meghaladta az 5 milliárd forintot. A társaság 2009. március végi vesztesége 3,75 milliárd forint volt, a veszteség 2010. március végére 800 millió forintra csökkent.