Eldőlt! - Ekkora béremelés jön a MÁV-nál

Az alapbéremelésről folytatott kollektív munkaügyi tárgyaláson a vasutas szakszervezetek többsége elfogadta és aláírta a MÁV-csoport ajánlatát. A vasútvállalat forrásai terhére átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést hajt végre január elsejei visszamenőleges hatállyal azon munkavállalók körében, akiknek alapbére nem haladja meg a 350 ezer forintot.
Napi.hu, 2016. február 23. kedd, 17:42
Fotó: Napi.hu

A MÁV-csoport az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér további 0,5 százalékát (így már összesen 2,5 százalékát) kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést is nyújt - olvasható a vasúttársaság közleményében.

A vasúttársaság vezetősége saját hatáskörben, a tulajdonossal egyeztetett módon, az üzleti tervek átvizsgálását követően alakította ki az érdekképviseletekkel ismertetett bérajánlatát, amelyet ma a munkavállalók többségét képviselő szakszervezetek aláírtak.

A MÁV Zrt. a konszolidált leányvállalataira (MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft.) is kiterjedő hatállyal biztosítja a bérfejlesztést, az aláíró szakszervezetekkel megkötött bérmegállapodásnak megfelelően. Az alapbéremelés 2016. január 1. napjára történő visszamenőleges kifizetésére a februári munkabérek átutalásával egyidejűleg kerül sor.

Amennyiben a cégcsoport 2016. évi gazdálkodási eredményei arra fedezetet biztosítanak, a vasúttársaság - tavalyhoz hasonlóan - az év végén javaslatot tesz egyszeri kifizetésre.

A MÁV Zrt. vezetősége emellett folytatja a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel egy középtávú együttműködési megállapodás megkötéséről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Franci111, 2016.02.23 18:27

A MÁV-nál az dolgozók érdekvédelmi szervezetei 3%-os béremelést harcoltak ki dolgozóik részére.Nem kevés nyugdíjas is meglehet,hogy úgy járhatna jobban,ha a dolgozókhoz hasonló emelésben részesülhetnének ha az Ő érdeküket is védhetne 1 szervezet,mert ők a pénzünk alig romlása miatt csak 1,6%-os emelést kapták meg 2016 január havi nyugdíjaikat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html