A MÁV-csoport az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér további 0,5 százalékát (így már összesen 2,5 százalékát) kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést is nyújt - olvasható a vasúttársaság közleményében.

A vasúttársaság vezetősége saját hatáskörben, a tulajdonossal egyeztetett módon, az üzleti tervek átvizsgálását követően alakította ki az érdekképviseletekkel ismertetett bérajánlatát, amelyet ma a munkavállalók többségét képviselő szakszervezetek aláírtak.

A MÁV Zrt. a konszolidált leányvállalataira (MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft.) is kiterjedő hatállyal biztosítja a bérfejlesztést, az aláíró szakszervezetekkel megkötött bérmegállapodásnak megfelelően. Az alapbéremelés 2016. január 1. napjára történő visszamenőleges kifizetésére a februári munkabérek átutalásával egyidejűleg kerül sor.

Amennyiben a cégcsoport 2016. évi gazdálkodási eredményei arra fedezetet biztosítanak, a vasúttársaság - tavalyhoz hasonlóan - az év végén javaslatot tesz egyszeri kifizetésre.

A MÁV Zrt. vezetősége emellett folytatja a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel egy középtávú együttműködési megállapodás megkötéséről.